Nyheter

Ny blogg och hemsidaNyheter

Posted by ylwa 2012-03-15 22:06:58

Jag håller nu på att överföra min hemsida till Wordpress så att jag kan uppdatera den själv utan hjälp. Tyvärr blir den inte lika fin som den jag har idag, men.....som sagt den kommer åtminstone att vara aktuell. Då jag inte har haft så mycket tid eftersom större delen har gått till förberedelser inför långturen så kommer jag i första hand bara att börja göra inlägg och då jag kommer hem börja överföra och uppdatera innehåll. Ni som har klagat på små bilder på bloggen kommer åtminstone att bli nöjda.

I fortsättningen får ni som vill läsa blogginläggen følja denna länk.

www.fjallvittrans.com/kennel

Följ länken ovan så hittar ni oss!

Blog image

Avslutande jaktdagarNyheter

Posted by ylwa 2012-03-12 19:45:27

Det blev en avslutande jakttur till Västerbottensfjällen, tre dagar med rätt tuffa förhållanden både vad det gällde före och väder. Vi lyckades ju såklart ”hoppa över” de få dagarna med ”finväder” och istället pricka de andra, en timme med sol och lugnt väder fick vi. Ripor fanns det gott om men det var relativt knepigt att få komma skottläge då de flertalet tillfällen lättade på alltför långa håll för att ens ”lobba” iväg skotten. Det blev också ett trevligt möte med Roger och Kristin samt Evita, Bris dotter. ”Vita” visade framfötterna både genom att arbeta outtröttligt och en fint stånd för skygga ripor. Sista dagen fixade i alla fall Storm och jag att det till slut blev någon utdelning. Totalt genomblöta men nöjda kunde vi sedan gå ned till bilen där det blev ombyte av kläder i blötsnö och hård vind. En sådan här gång är det skönt att ha takbox på bilen att slänga ned både blöta kläder och hundprylar i. Planen var från början att stanna någon dag till men med hotande stormbyar och tveksam prognos för de kommande dagarna valde jag att åka hem.

Några få ögonblick som kameran kom fram...En timme med sol och lugnt väder en av dagarna annars var det övervägande snö och vind. På bild Bris och Evita.

Packning av lådor till matdepåerNyheter

Posted by ylwa 2012-03-05 22:13:52

Nu har det inte blivit några uppdateringar på bloggen på en stund då all tid har gått åt att packetera lådor som skall ut på matdepåer inför långturen. I lådorna ligger bla 21 liter hundfoder/v.....Logistiken att få rätt låda på rätt plats i rätt tid känns enkel i jämförelse med utplacering av fem hundar då jag ska på jobb i Norge och David befinner sig i Stockholm. För att ytterligare komplicera det hela har tikarna slagit till med löphysteri, tre av fyra är i löp....

Blog image

Snart ett årNyheter

Posted by ylwa 2012-03-01 22:36:10

Bilder från Fames husse på en glad och positiv unghund som lever livets glada dagar efter kusten.

Ja nu är Bris-Jim kullen snart ett år (i april), ett viktigt första år då det skapas erfarenhet från både det ena och det andra. Positiva rapporter ha kommit in från ägarna till "valparna", det verkar som att lättlärdhet och fågelhantering har gått i arv. I april har vi en gemensam fjällträning för både förra årets kull och kullen från året innan. Det blir verkligen spännande att få se de som kommer på fjället.

Omväxlande väder och ripor i trädNyheter

Posted by ylwa 2012-02-27 21:59:25

Vädrets makter har inte varit på vår sida men någon stund på fjället har det blivit ändå. I söndags satt riporna som vita "konsumkassar" i träden, tyvärr var de betydligt livligare än konsumkassar....Hundarna stod på håll men så fort vi närmade oss dessa flockar som både satt i träden och på marken for de kacklande iväg. De som satt lite mer enskilt tryckte dock bra och det blev trots allt lite utdelning.

Charlie i nytt hemNyheter

Posted by ylwa 2012-02-16 21:08:06

Tack alla som hört av sig om intresse för Charlie. Vi har nu inte kvar Charlie då han sedan drygt en månad tillbaka har ett nytt hem hos familjen Wiig i Sundsvall.

Charlie en positiv unghund med ett härligt "go"

Blog image

Lite mer jaktNyheter

Posted by ylwa 2012-02-16 20:56:03

Hemma igen efter två intensiva dagar i Norge, färden hem var lite spännande med regn på norsk sida så E 14 såg mer ut som en "parkeringsplats" för långtradare.... Jag hann med ytterligare en sväng ut på fjället i måndags och hade faktiskt riktigt hyfsad jakt med Storm och Bris. De ripor som hundarna fann i grantätningar satt riktigt tryggt medan de stora flockarna i öppen terräng lättade på alltför långa håll. I tisdags samlade jag kraft för att åka in till "stora staden" för att börja inhandla "smått och gott" inför vår långtur. Bland annat blev det stretchtyg och ullfrottè för att fixa till deras nya dressar så att de fungerar under lång tid i djupsnö.

Bris med en av de trygga riporna, jag hann både ta kort och skjuta!

Blog image

VinterjaktNyheter

Posted by ylwa 2012-02-12 23:59:59

Igår gjorde jag en tur upp på statlig mark för några timmars jakt. Föret var helt ok både för hundar och skidor. Fågel fanns det, hundarna skötte sitt jobb men det var ändå knepigt att få bra skottchanser. Idag blev det en sväng upp på privat fjällmark med Mara. Inte lätt förhållanden för andra säsongaren Mara som gjorde sitt bästa i den hårda vinden. Stod fint för löporna men riporna lättade retsamt på långa håll. Fick också se stora flockar som drog iväg på ca 150 meter framför oss. Väl hemma blev det en timmes skidåkning med Storm och en prommenad med resten av tjejerna. Middagen smakade bra ikväll!